Nominerad till svenska Publishingpriset 2016!

Boken om Väven

Boken om Väven är en bok om byggandet av en ny plattform för kultur, handel och upplevelser i Umeå, där människor och idéer vävs samman.

I boken får man ta del av hela den långa resan av Vävens tillblivelse – från Umeås historia som sjöfarts- och järnvägsstad, till ett modernt kultursamhälle, från de tidiga idéerna om stadens utveckling och visionerna om nya mötesplatser, till djärva oprövade partnerskap, från arkitekternas tolkning av Umeå som stad i de första utmanande skisserna, till den krävande tidsaspekten och den rekordkorta men högt kvalificerade byggprocessen. Väven öppnade i november 2014, samma år som Umeå bar epitetet Europas kulturhuvudstad. Boken finns att köpa via Bokus och Adlibris.

Boken är producerad på uppdrag av Väven i Umeå AB. Produktionsuppdraget gick till Pondus kommunikation som hade den goda smaken att anlita mig som skribent och redaktör, och Väven i Umeå AB valde North Chapter som distributör av boken. Övriga skribenter i boken är bland andra Mia Westin.

Boken om Väven nominerades till Svenska Publishingpriset i kategorin Årets pratkverk 2016!

OM SVENSKA PUBLISHINGPRISET

Svenska Publishing-Priset grundades i början av 1990-talet och syftar till att synliggöra välgjorda produkter och sporra alla som brinner för god kommunikation – både i print och på internet.

En jury bedömer, förutom helheten, också fyra (tre vad gäller film) olika aspekter av kommunikation, där designen är lika viktig som till exempel textinnehåll, användbarhet och det fysiska utförandet (tryck, repro, efterbehandling och pappersval). Läs mer: http://www.sppriset.se

Anna Granlund

Anna Granlund, VD, förläggare och skribent på North Chapter, bokförlaget i norr.

Blev i juni 2013 tillfrågad av Pondus kommunikation att hjälpa till att skriva, projektleda och vara redaktör för Boken om Väven, som producerats på uppdrag av Väven i Umeå AB. Boken blev nominerad till Svenska Publishing-priset i kategorin "Årets praktverk" och fick högsta betyg för "text".

Är också medförfattare till kokboken "Hungrig på Västerbotten".

Är också författare till serien Skrivlust som görs i samarbete med illustratören Jessica Eriksson.
(Författarbild: Matthew Phillips.)

Böcker

Boken om Väven

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå