"En hejdlöst rolig och kul romanidé. Ett litet guldkorn!" Boktokig

Brajabiblioteket

Biblioteksfilialen i den mindre norrlandsorten hotas av stängning på grund av bedrövlig utlåningsstatistik. Den unge bibliotekarien Karl riskerar att hamna hos arbetsförmedlingen. Tore är föreståndaren med den kontroversiella, högst olagliga planen. Den snälla assistenten som gillar hundar heter Vera. Sillen gillar hårdrock och serietidningar. Men vem är den mystiske golvmopparen? Tillsammans vill de alla rädda biblioteket – för folkets, litteraturens och demokratins skull! Problemet är att deras påtända plan är väldigt illegal. Och kan de hålla hemligheten från bibliotekets självutnämnda kvarterspolis Sigrid och den vidriga taxen Poppe?

Brajabiblioteket är en skruvad svart satir om hur det går när man sätter kulturen på entreprenad till varje pris. Utkom i mars 2017 och går att beställa via Adlibris och Bokus.

Media:
Recension bokbloggare
Recension Boktokig
Recension NSD
Recension Gefle Dagblad
Recension Kritiklabbet
Mitt i Sollentuna

Per Berg

Per Berg är född vintern 1972 i Hälsingland. Han växte upp i Ljusdal och i Gävle och försörjer sig idag som bibliotekarie och lektör. När han inte reser i världen besöker han gärna en bar eller strövar vid hav och berg. Han har tidigare skrivit krönikor åt tidningen Gefle Dagblad och gav 2006 ut diktsamlingen Tid för frihet. Brajabiblioteket är hans romandebut och utkom i mars 2017.

Böcker

Brajabiblioteket

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå