"Boken är bitvis briljant, det slitna ordet bladvändare ligger nära till hands." Norran

I skuggan av ett geni

Det här är berättelsen om Alvar Lindmark, den fattige och djupt religiöse bondsonen från Burträsk utanför Skellefteå som uppfann hissen som skulle nå till Gud. Han grundade det internationella storföretaget Alimak, blev Skellefteås excentriske miljonär som älskade amerikanska bilar och stora kyrkorglar. Men något fruktansvärt hände – Alvar förlorade det han byggt upp men sorgen och frågorna levde vidare i generationer.

I skuggan av ett geni, är en annorlunda bok om framgång. Det är en berättelse om den sköra tråden mellan geni och galenskap, rikedom och fattigdom och om nödvändigheten av fasader och yta i en värld där människor så ofta dömer den som går mot strömmen.

Dessutom är också ett barnbarns kamp med en bok och ett bitvis smärtsamt möte med sin egen historia och sig själv. Boken finns att köpa på Adlibris och Bokus.

Media: (vissa artiklar kräver Plustjänst)
Norran recension
Norran reportage
Västerbottens-Kuriren intervju
Västerbottens-kuriren reportage
Go´kväll
Västerbottensnytt
Folkbladet reportage
NSD recension

Anna Sundström-Lindmark

Anna Sundström-Lindmark är född 1975. Anna bor i Umeå och Sikeå och frilansar som journalist, krönikör och muntlig berättare. Hösten 2009 påbörjade hon ett bokprojekt om sin berömda farfar uppfinnaren Alvar Lindmark, som nu landat i den autofiktiva romanen I skuggan av ett geni. Boken utkom i mars 2016. (Författarbild: Matthew Phillips)

Böcker

I skuggan av ett geni

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå