Köld

Köld är en samtidspräglad actionroman som utspelar sig under ett par intensiva och iskalla vinterdygn i det allra vackraste av Norrland. Ett brutalt mord i den internationellt präglade biltestarmiljön i det lilla samhället Arjeplog är startskottet för polisen Katja Lyss från specialenheten NOAx som tvingas försöka hantera både extrem kyla och oförklarlig ondska. Katja märker så småningom också att alla genomgripande förändringar av medielandskapet gör att såväl polisarbete som brottslighet tar sig nya uttryck och gör tjänstemännen i uniform till mer eller mindre ofrivilliga medaktörer i det nya mediesamhället.

Köld är den första fristående romanen i en serie om Katja Lyss, en före detta skibum och professionell friåkare som har utbildat sig till kriminalpolis och lämnat storstaden för Umeå. En tjänst inom en specialenhet tar henne till olika brottsplatser i ett vintrigt norra Sverige och ut i Europa. Utkom i maj 2016. Boken finns att köpa på Adlibris och Bokus samt hos Akademibokhandeln.

Media: (vissa artiklar kräver Plustjänst)
nsk.se Reportage
Västerbottens-Kuriren reportage
Recension i Dast Magazine
Recension i Norran
Nyhet om sålda rättigheter i VK Affärsliv
Nyhet om avtal med Akademibokhandeln i VK Affärsliv

Radio P4 Västerbotten
Recension i Västerbottens-Kuriren
Wall Street Journal

Jakob Mjöbring

Jakob Mjöbring är en profilerad bloggare och kommunikationskonsult som sedan femton år bor och verkar i Umeå. Jakob kommer från Laholm i södra Halland och hans inflyttade blick på det vackra Norrland i kombination med hans bakgrund som bloggare och konsult med det moderna informationssamhällets utmaningar som specialområde skapar en unik plattform för hans författarskap. Serien om poliskvinnan Katja Lyss tar dig med på en isande resa genom ett vintrigt Norrland och ett informationssamhälle i snabb förändring. Första boken Köld utkom i maj 2016 och nästa del i serien, boken Snö, utkom i december 2016. Sista delen i serien om Katja Lyss, Is, kommer i december 2017. (Författarbild: Matthew Phillips)

Böcker

Snö
Köld

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå