"Detta är en finstämd, eftertänksam och rolig roman med träffsäker personskildring." BM Bengtsson, BTJ nr 5, 2016

Skillnaden mellan lingon och blåbär

Tre blåbär från Norrlands inland tar tag i flyktingkrisen då de startar flyktingförläggning med bärplockning på schemat. Möt Elof, byns antihjälte, som tänker slå två flugor i en smäll genom att upplåta sin industribyggnad till flyktingboende och samtidigt tjäna en hacka på att låta de traumatiserade krigsoffren få en rogivande stund i skogen medan de fyller hans hinkar med bär. Tur då att Mia och hennes mamma, som ska hjälpa Elof, har en helt annan syn på de familjer som är på väg. Men annat motstånd spökar i kulisserna och det förflutna är på väg att komma ikapp dem alla tre.

Skillnaden mellan lingon och blåbär är en feel good-roman med allvarlig underton om ett mycket aktuellt tema. Kanske att våra tre blåbär från Norrlands inland kan klara det som våra politiker har så svårt att åstadkomma – en lyckad integration! Boken utkom den 11 december 2015 och finns på både Bokus och Adlibris. Boken finns också som ljudbok, utgiven via Lind & Co.

Media: (vissa artiklar kräver Plustjänst)
Folkbladet reportage, recension
Västerbottensnytt
Radio P4 Västerbotten
Hemmets veckotidning, reportage
TV4 Nyhetsmorgon
NSD
Bloggbohemen
Bokbloggare, Jennies boklista
BTJ

Annah Ovesson

Annah Ovesson föddes 1985 i Bjurholm. Där växte hon upp och bor fortsatt kvar med man och tre barn. Efter en föräldraledighet som sträckte sig över sex år så tog drömmen om skrivandet fart på allvar. Skillnaden mellan lingon och blåbär är hennes romandebut och den utkom i december 2015. Just nu skriver Annah på bok nummer två, Att vänta ett liv, som utkommer våren 2018. (Författarbild: Matthew Phillips)

Böcker

Att vänta ett liv
Skillnaden mellan lingon och blåbär

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå