Våra författare

Anki Edvinsson

Anki Edvinsson är journalist, programledare och moderator. Hon har läst Skrivarakademiens ettåriga utbildning för blivande författare och studerar till kriminolog. Nu debuterar hon med den första delen i en planerad deckarserie som ska utspela sig i Umeåområdet – Lust att döda.

Böcker

Lust att döda

Anna Granlund

Anna Granlund, VD, förläggare och skribent på North Chapter, bokförlaget i norr.

Blev i juni 2013 tillfrågad av Pondus kommunikation att hjälpa till att skriva, projektleda och vara redaktör för Boken om Väven, som producerats på uppdrag av Väven i Umeå AB. Boken blev nominerad till Svenska Publishing-priset i kategorin "Årets praktverk" och fick högsta betyg för "text".

Är också medförfattare till kokboken "Hungrig på Västerbotten".

Är också författare till serien Skrivlust som görs i samarbete med illustratören Jessica Eriksson.
(Författarbild: Matthew Phillips.)

Böcker

Boken om Väven

Anna Holmström Degerman

Anna Holmström Degerman är född i Jokkmokk 1970 och uppvuxen i Umeå, Arjeplog och Arvidsjaur. Anna bor i Norrbyn utanför Umeå och är verksam som barnboksförfattare och skribent. Våren 2017 debuterade hon med vuxenromanen Länge hade jag för vana att gå tidigt till sängs. (Författarbild: Matthew Phillips.)

Böcker

Länge hade jag för vana att gå tidigt till sängs

Anna Sundström-Lindmark

Anna Sundström-Lindmark är född 1975. Anna bor i Umeå och Sikeå och frilansar som journalist, krönikör och muntlig berättare. Hösten 2009 påbörjade hon ett bokprojekt om sin berömda farfar uppfinnaren Alvar Lindmark, som nu landat i den autofiktiva romanen I skuggan av ett geni. Boken utkom i mars 2016. (Författarbild: Matthew Phillips)

Böcker

I skuggan av ett geni

Annah Ovesson

Annah Ovesson föddes 1985 i Bjurholm. Där växte hon upp och bor fortsatt kvar med man och tre barn. Efter en föräldraledighet som sträckte sig över sex år så tog drömmen om skrivandet fart på allvar. Skillnaden mellan lingon och blåbär är hennes romandebut och den utkom i december 2015. Just nu skriver Annah på bok nummer två, Att vänta ett liv, som utkommer våren 2018. (Författarbild: Matthew Phillips)

Böcker

Att vänta ett liv
Skillnaden mellan lingon och blåbär

Emil Åreng

Emil Åreng från Bräcke blev vald till Årets bartender 2015. Han har också vunnit stora internationella tävlingar, såsom Havana Club Grand Prix och Bacardi Legacy. Till vardags huserar Emil på den beryktade baren Open/Closed i Umeå när han inte gästspelar på barer runt om i Sverige och i världen. Salongs i Norrland är Emils första cocktailbok, den utkom i september 2016 och har sedan dess legat i topp av sålda och populära böcker i kategorin Dryck. Boken vann också The Gourmand Awards för "Best Cocktailbook in the World" 2016.
(Författarbild: Andreas Nilsson)

Böcker

Salongs i Norrland

Erik Wennberg

Erik Wennberg är matentusiasten som vunnit ett flertal tävlingar och bland annat fått titulera sig Sveriges bästa hemmakock. Intresset för mat började tidigt och har utvecklats under åren till att laga bra mat från grunden och skippa halvfabrikat, han skapar hellre mat från ärliga smaker och gärna med lokalproducerade råvaror. Till vardags arbetar Erik som grafisk formgivare på Halleluja reklambyrå i Umeå. Hans kokbok "Hungrig på Västerbotten" utkom i september 2017.

Böcker

Hungrig på Västerbotten

Jakob Mjöbring

Jakob Mjöbring är en profilerad bloggare och kommunikationskonsult som sedan femton år bor och verkar i Umeå. Jakob kommer från Laholm i södra Halland och hans inflyttade blick på det vackra Norrland i kombination med hans bakgrund som bloggare och konsult med det moderna informationssamhällets utmaningar som specialområde skapar en unik plattform för hans författarskap. Serien om poliskvinnan Katja Lyss tar dig med på en isande resa genom ett vintrigt Norrland och ett informationssamhälle i snabb förändring. Första boken Köld utkom i maj 2016 och nästa del i serien, boken Snö, utkom i december 2016. Sista delen i serien om Katja Lyss, Is, kommer i december 2017. (Författarbild: Matthew Phillips)

Böcker

Snö
Köld

Kristina Grahn & Zanna Metzer

Kristina
Genom att erbjuda kläder som passar kvinnan, både kroppsligt och själsligt, plockar Kristina Grahn fram det unika hos varje person. Intresset för design och skapande började tidigt och har under åren utvecklats till ett eget varumärke som heter by Kristina Grahn. Att uttrycka sin egen stil genom kläder ligger henne varmt om hjärtat, och nu ska detta testas i bröllopsvärlden.

Zanna
Zanna Metzer driver en av Sveriges största bröllopsbloggar, Sisters in Law. Där vill hon inspirera brudpar till att vidga vyerna och våga ta klivet ifrån det traditionella. Hon har en bakgrund inom medieproduktion och har arbetat som produktionskoordinator på tevebolag. Numera fokuserar hon däremot på det egna skapandet med bröllop i fokus.

Böcker

Gift - Skapa ditt unika bröllop

Mikael Holmberg

Mikael Holmberg är född 1982 i Kramfors. Han bor i Umeå där han undervisar i svenska och engelska på högstadiet. År 2011 debuterade han med novellen Studenten i den norrländska tidskriften Provins. Drömfaktorn är hans romandebut och den utkom i september 2015. (Författarbild: Andreas Nilsson)

Böcker

Drömfaktorn

Per Berg

Per Berg är född vintern 1972 i Hälsingland. Han växte upp i Ljusdal och i Gävle och försörjer sig idag som bibliotekarie och lektör. När han inte reser i världen besöker han gärna en bar eller strövar vid hav och berg. Han har tidigare skrivit krönikor åt tidningen Gefle Dagblad och gav 2006 ut diktsamlingen Tid för frihet. Brajabiblioteket är hans romandebut och utkom i mars 2017.

Böcker

Brajabiblioteket

Peter Gabrielsson & Peter Jonsson

Peter Gabrielsson och Peter Jonsson föddes i början av sjuttiotalet i Umeå och träffades för första gången när de var i tioårsåldern. De har varit Umeå troget under hela sitt liv och har sedan sextonårsåldern ägnat sig åt kortfilmer, musikvideos, filmmanus och noveller. Idag kombinerar de sitt skrivande med arbete som socialsekreterare. Pungspark: Det brustna hjärtats desperado är deras debutroman och den utkom i mars 2016. (Författarbild: Matthew Phillips)

Böcker

Pungspark

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå