TV4-personlighet deckardebuterar på bokförlaget i norr

TV4-profilen Anki Edvinsson Hedström, som flyttade till Umeå från Stockholm 2011, debuterar i mars 2018 på bokförlaget i norr. Det handlar om en ny deckarserie som kommer att utspela sig i Umeå med omnejd.

”Jag är otroligt glad och stolt över att Anki valde North Chapter, då hon även haft dialog med andra Stockholmsförlag som också ville ge ut boken, och det förstår jag, för det är ett väldigt bra manus”, säger förläggare och vd Anna Granlund.

Vad boken ska heta eller hur omslaget kommer att se ut är ännu höljt i dunkel, nu arbetas det för fullt på att vässa manuset och arbeta fram en plan för bokseriens släpp, men det är redan nu klart att det blir en release i Stockholm i mitten av mars och ett till släpp i Umeå i samband med Littfest där Anki kommer att framträda.

”Jag har faktiskt TV4 att tacka för att den här bokserien nu blir verklighet”, säger Anki som berättar att hon ville sadla om och byta bransch när TV4 i Umeå lades ner 2014. Anki, som är uppvuxen i en polisfamilj, har sedan dess gått en ettårig utbildning på Skrivarakademien i Stockholm och pluggar just nu kriminologi på Umeå universitet.

”Jag har polisvärlden med mig sen barnsben och har hört snacket kring middagsbordet så länge jag kan minnas, och när jag gjorde research för min bokidé återuppväcktes intresset för brott och psykologin kring det hela, det gjorde att jag tog steget fullt ut och nu väljer att utbilda mig inom ämnet.”

När vi träffar Anki och får en pratstund med henne så är det under fotograferingen till det som ska bli officiella pressbilder och bilder till bokens omslag.

”Jag är superspänd på att nu påbörja ett nytt äventyr och ge mig in i en helt annan bransch, även om det så klart känns läskigt också”, säger Anki, som är medveten om att detta är en minst lika tuff bransch som tevevärlden och där konkurrensen är stenhård. Förläggare Anna Granlund tror dock starkt på sin nya debutant:

”Anki har ett eget språk och en egen stil tycker jag, hon har ett starkt driv i sitt berättande och flera väldigt trovärdiga och spännande karaktärer i detta första manus. Hon har dessutom en mycket spännande utifrånblick på Umeå som stad, som jag anser ger en extra dimension till historien.”

Läs mer här!

Foto: Matthew Phillips

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå